Yurtlarda İzin Süresi Ve İzin Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öğrencilerin kayıt oldukları tarihten itibaren yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrencilerin yurtta barınmayacakları her gece için akademik takvimleri gereği verilen tatiller (üniversiteden alınan ders programlarının yurt yönetimine ibraz edilmesi kaydıyla), hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler de dahil olmak üzere GSBBİZ ya da yurt müdürlüklerinden izin almaları gerekmektedir. 

Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 45 gün izin verilmektedir.

Öğrencilerin, akademik takvim gereği verilen tatiller, hafta sonu tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izin günleri için de yurt yönetimi ve uygulama üzerinden izin talebinde bulunmaları gerekmektedir. Bu süreler 45 günlük izin süresinden düşmemektedir.

Yükseköğrenim gören gençlere barınma, beslenme, burs/kredi, eğitim faaliyetleri gibi pek çok hizmet sunan Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, gençlerin barınma taleplerini karşılamak için çalışmalarına devam ediyor. 

Akademik takvime göre eğitim-öğretim yılının başlamasıyla yurtlarda barınmaya başlayan gençlerin yurtta kalmadıkları her gün için izin alması önem taşıyor. 

Bir eğitim-öğretim yılında toplam kırk beş gün izin hakkı bulunan gençler, izin almak istediklerinde BİZ uygulamasını kullanabiliyor ya da ilgili il müdürlüklerinden izin talep edebiliyor.

<!–

Gözden kaçırmayın

–> Türkiye – Tunus Gençlik Değişimi Programı Başvuruları Başladı Türkiye – Tunus Gençlik Değişimi Programı Başvuruları Başladı

Yükseköğretim kurumlarının akademik takvim gereği verdiği tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler; kırk beş günlük izin süresine dahil edilmiyor. 

Ders programına göre o gün dersi olmayan öğrenci, bu durumu belgeleyerek yurt müdürlüğüne sunarsa öğrencinin izin alacağı gün, yasal izin süresinden düşmüyor. Böyle bir durumda öğrencinin üniversiteden alacağı ders programını gösteren belgeyi yurt yönetimine sunması yeterli oluyor.

Akademik takvim gereği verilen tatiller, hafta sonu tatilleri, resmi tatiller ve özel izin günlerinde de öğrencilerin yasal izin hakkını kaybetmemek için izin talebinde bulunmayı unutmamaları gerekiyor.

Related Posts

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) tamamlandı
  • Nisan 28, 2025

5, 6, 7, 8 sınıflar ile hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf seviyelerinde 1 milyon 23 bin 577 öğrencinin başvurduğu “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı”; 824 yurt içi…

Okumaya Devam Et
Üniversiteli Gençler Üretiyor, Ünides Büyümeye Devam Ediyor
  • Nisan 27, 2025

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrenci topluluklarının aktif ve üretken bir yapıya kavuşmalarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı…

Okumaya Devam Et

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir