Kişisel cihazlar hedef alındı: 31 binden fazla bankacılık şifresi çalındı

Yayın Kurumu’nun (ABC) haberine göre, bir grup siber istihbarat araştırmacısının yürüttüğü incelemede, kullanıcıların kişisel cihazlarından giriş bilgilerinin kötü amaçlı yazılım aracılığıyla ele geçirildiği tespit edildi.

Araştırmada, siber saldırı gruplarının 31 binden fazla çalınmış bankacılık şifresini Telegram gibi mesajlaşma uygulamaları ve dark web ortamlarında paylaştığı ve bazılarını da satışa sunduğu kaydedildi.

Küresel ölçekte 31 milyondan fazla cihazda kötü amaçlı yazılım olduğu belirlenirken, yalnızca Avustralya’da 58 binden fazla cihazın bu tür kötü amaçlı yazılımlardan etkilendiği ifade ediliyor.

Avustralyalı siber güvenlik firması Dvuln’ın kurucusu Jamie O’Reilly, 2021 yılından beri bu zararlı yazılımların bazı cihazlara erişiminin olduğunu ve halen bazı kişilerin saldırılara açık durumda bulunduğunu belirtti.

Avustralyalı yetkililer, vatandaşlara güvenlik yazılımlarını güncel tutmaları ve çevrim içi şüpheli aktiviteler konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Bu ayın başlarında ülkedeki bazı emeklilik fonlarının da siber saldırıya uğradığı ve çalınan 600 üyeye ait şifrelerin hesaplara izinsiz erişim ve dolandırıcılık girişimlerinde kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

Kaynak: NTV

Related Posts

ABD’de Rümeysa Öztürk’ün Vermont’a nakli durduruldu
  • Nisan 29, 2025

Mahkeme, ABD hükümeti avukatlarından en geç 1 Mayıs’a kadar gerekçeli itiraz belgelerini sunmalarını ve 6 Mayıs’ta düzenlenecek duruşma için savunma dosyasını hazırlamalarını istedi. Öztürk’ün hukuk ekibi ise yaptığı açıklamada “Rümeysa…

Okumaya Devam Et
Arjantin’de kripto skandalı büyüyor: Milei’nin görevden alınması talep edildi
  • Nisan 29, 2025

Arjantin‘de muhalefet milletvekilleri, özellikle Leandro Santoro gibi isimler, Cumhurbaşkanı Javier Milei’nin de adının karıştığı kripto skandalı nedeniyle görevden alınması için çağrıda bulunuyor. Santoro ve diğer muhalifler, yaşananların ciddi usulsüzlük içerdiğini…

Okumaya Devam Et

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir