
Yükseköğretim Kurulu ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasındaki iş birliği kapsamında başlatılan ve yapay zekâ alanında gerçekleştirilen lisans ve yüksek lisans tezlerine destek verilmesini kapsayan Akademik Tez Programı (ATP) ilk meyvesini verdi.
ASELSAN’da gerçekleştirilen etkinlikte başarılı bulunan öğrencilerin projeleri sergilendi. Etkinliğe Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu’nun yanı sıra sektör uzmanları, savunma sanayii firmalarının temsilcileri, insan kaynakları yetkilileri ve akademisyenler bir araya gelerek öğrencilerle birebir görüşme imkânı bulacak, etkileşimin ve iş birliğinin artırılması hedeflenecektir.
ATP ile Savunma Sanayii Yapay Zekâ Yetenek Kümelenmesi (SAYZEK) faaliyetleri kapsamında üniversitelerde yapay zekâ alanında yürütülen akademik çalışmaların sektörün ihtiyaçlarıyla örtüşmesi ve yetenekli öğrencilerin sektöre kazandırılması amaçlanıyor.
Gözden kaçırmayın
ATP’ye 119 farklı üniversiteden ve 58 farklı bölümden toplam 421 başvuru yapıldı. Bunların 258’i lisans, 98’i yüksek lisans tezleri ile ilgili oldu. Programda 20 farklı firmadan 99 mentör öğrencilere danışmanlık yaptı.
Başvurularda yüksek puan alan ilk 40 öğrenci ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN gibi firmalarda zorunlu ve gönüllü staj imkânı kazandı.
Öğrenciler, aday mühendislik, proje desteği, akademik yayın teşviki ve yurt dışı konferans katılımı gibi ek ödüllerden de faydalanacak.
Programa en çok başvuru yapan ilk 5 üniversite Gazi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi oldu.
ATP yeni dönemde de devam edecek.